11. Dani otvorenih vrata agroturizama Istre

Dani otvorenih vrata agroturizama Istre predstavljaju jedinstvenu manifestaciju koja promovira ruralni poljoprivredni i gastronomski identitet Istre kroz ponudu autentičnih jela i doživljaja.


Rezervirajte jedan od vikenda u mjesecu studenom i u dobrom društvu kušajte autentična tradicionalna jela u samom srcu Istre – ruralnim seoskim domaćinstvima. Isprobajte domaću kuhinju bogatu raznolikim starinskim i težačkim jelima spremljenim s ljubavlju na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Nemojte propustiti priliku, organizirajte se s obitelji i prijateljima i prepustite se čarima agroturizama, čuvarima gastro tradicije te doživite istarsku gastro priču na 11. izdanju manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre.

Ča se to krčka, dimi i peče?!

Dani otvorenih vrata agroturizama Istre predstavlja jedinstvenu eno gastronomsku manifestaciju koja se kontinuirano već jedanaestu godinu za redom organizira u agroturizmima diljem Istarske županije, s glavnim ciljem obogaćivanja turističke ponude i produženja turističke sezone kroz promociju seoskih domaćinstava i reinterpretaciju tradicionalne istarske gastronomije.

Tijekom 11. izdanja manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre, dvanaest agroturizama smještenih diljem Istarske županije, otvaraju svoja vrata te pripremaju autentična tradicionalna istarska jela po promotivnoj cijeni MENU-a od 120 kn. Manifestacija se odvija tijekom četiri vikenda u mjesecu studenom: 6.-7., 13.-14., 20.-21. i 27.-28.11.2021. godine. Pojedini agroturizam nudit će jelovnike na bazi namirnica iz vlastite proizvodnje u kombinaciji s raznoraznim doživljajima poput posjeta životinjama na domaćinstvu, nastupa folklora, pa sve do prezentacije vlastitih ali i proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

U ovogodišnjoj manifestaciji planira se sudjelovanje sljedećih agroturizama: agroturizam Cerovac iz Nedešćine, agroturizam Dušani iz Pazina, agroturizam Giovanna Allegra iz Šumbera, agroturizam Montižel iz Grožnjana, agroturizam Ograde iz Katuna lindarskog kraj Pazina agroturizam Pineta iz Sv. Martina kraj Nedešćine, agroturizam Sia iz Vodnjana, agroturizam Stara Štala iz Boruta kraj Pazina,  agroturizam Štefanić iz Kaldira kraj Motovuna, agroturizam Ondina iz Svetvičenta, agroturizam Pod čeripnjon iz Sv. Petra u šumi te stancija Buršić iz Vodnjana. Jedanaesto izdanje Dana otvorenih vrata agroturizama Istre svečano će započeti otvorenjem u agroturizamu Sia (Vodnjan).

Informacije u svezi ponude menu-a na pojedinom agroturizmu moguće je pronaći na službenoj stranici manifestacije te rezervirati direktno svoj termin kod željenog agroturizma. Svaki agroturizam u svome jelovniku nudit će aperitiv, predjelo, glavno jelo, prilog, salatu i desert po promotivnoj cijeni u iznosu od 120,00 kn. Cjelokupni doživljaj na agroturizmima posjetitelji će moći zaokružiti posjetom biciklističkim i pješačkim stazama gdje će se upoznati s krajolikom, potom će njihova nepca kušati domaće delicije te se okušati u raznovrsnim dodatnim aktivnostima te možda obrnuti i jedan balun.

U sklopu manifestacije, četvrtu godinu za redom se organizira Foto natječaj „Doživljaj agroturizama Istre“ pod sloganom „Okusi. Doživi. Fotkaj“. Agroturizmi predstavljaju savršeni spoj gastronomije, tradicije i kulture te od sudionika Foto natječaja se traži prikaz njihovog sveukupnog doživljaja. Ovogodišnja tematika jest „ča je dobrega na mojemu pjatu“ te od sudionika Foto natječaja se traži autentičan prikaz autohtonih jela kroz objektiv njihova fotoaparata.

Ne propustite posjetiti jednu od vrhunskih manifestacija koja promovira istarski ruralni poljoprivredni i gastronomski identitet. Rezervirajte na vrijeme svoj termin kako bi doživjeli istarsku gastro priču upotpunjenu kušanjem proizvoda što ih istarska zemlja pruža, spremljenih s ljubavlju agroturizama.

Rezervirajte svoje mjesto i dođite na Dane otvorenih vrata agroturizama Istre.
VAŽNO! Rezervacije vrše isključivo agroturizmi!

Pridite domaće jisti i piti, a pole veseli i siti anke morete zaplesati.

Autor: dovai.eu / azrri.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

100 godina Francuskog instituta: Digitalni rendez-vous #4

Read Next

Krasno