Muzeju krapinskih neandertalaca s Nalazištem Hušnjakovo dodijeljena prestižna nagrada

Muzej krapinskih neandertalaca je s Nalazištem Hušnjakovo dobitnik prestižne nagrade Europske mreže kulturnog turizma (European Cultural Tourism Network) – ECTN Awards 2021., u kategoriji Archaeological Sites and Museums as Cultural Tourism Attractions. U izbor se ove godine uključilo četrdesetak kandidata u sveukupno šest kategorija.


ECTN je paneuropska mreža okrenuta razvoju i promociji kulturnog turizma, a ovogodišnja svečana dodjela nagrada je održana u Grčkoj, u Ateni, 21. listopada, tijekom 14. ECTN-ove Konferencije kulturnog turizma. Nagradu je u ime Muzeja primio ravnatelj Jurica Sabol.


Ovo prestižno priznanje, Muzej krapinskih neandertalaca s Nalazištem Hušnjakovo osvojio je zahvaljujući izvrsnoj suvremenoj prezentaciji prapovijesne, arheološke i antropološke teme, a posebno zbog zasluženog statusa nezaobilazne kulturno-turističke destinacije Europe koju godišnje posjeti i do 100 tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta.

U obrazloženju nagrade posebno su istaknute kreativne metode rada s djecom i mladima, suradnja s lokalnom zajednicom u kojoj se muzej profilirao kao glavni generator kulturnih događanja, što ga čini primjerom dobre prakse održivog kulturnog turizma na svom području. Zahvaljujući još jednoj međunarodnoj nagradi, Muzej je još jednom potvrdio svoju europsku dimenziju i prepoznatljivost, dokaz da je kulturu krapinskog pračovjeka pretvorio u brend svjetskih razmjera.

Autor: mkn.mhz.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Terra Negra Country Club

Read Next

Održane radionice Tradicijskog lončarstva ručnog kola iz Potravlja