Dinaric Rally 2021. startao iz Knina

Grad Knin je i ove godine bio domaćin Dinaric Rally-a, cross-country rally utrke u kojoj se tijekom šest dana vozači natječu za najbolji plasman na utrkama preko Dinarskih Alpi.

Osamdesetak motociklista i vozača quadova stiglo je u Knin kako bi sudjelovali na drugom po redu međunarodnom Dinaric Rally-u koji se ove godine održao krajem kolovoza.

„Hrvatski Dakar“, kako ga sudionici zovu, voze muškarci, žene, veterani te još tri klase podijeljene po jačini motora ili quada. Dinaric Rally traje ukupno šest dana, od čega su prva dva dana rezervirana za registraciju natjecatelja i testnu vožnju, dok se preostala četiri dana održavaju utrke. Svaki dan određena je nova, drukčija ruta čime natjecatelji upoznaju okolnu prirodu ali i testiraju svoje granice jer se radi o zahtjevnim, većinom off-road terenima. Utrke počinju i završavaju u privremenom kampu, tzv. bivouac-u, koji je smješten na pomoćnom Dinarinom igralištu. Dio natjecatelja kampirao je u bazi, dok je preostali dio popunio sve smještajne kapacitete u gradu.

„Drago nam je da je Dinaric Rally i ove godine odabrao Knin kao početnu bazu budući da se radi o jedinstvenom rally-u u ovom dijelu Europe i jedinom na području Dinarskih Alpi. Natjecatelje je oduševila ljepota Dinare i Kninske okolice, za koje vjerujemo da su idealni upravo za razvoj ovog i sličnih oblika aktivnog turizma. Grad Knin i TZG Knina su, kao domaćini, osigurali svu potrebnu infrastrukturu i turističke informacije, pa vjerujemo da će posjetitelji biti najbolji promotori turističke ponude Knina i Hrvatske nadalje“. – poručuju iz Turističke zajednice Grada Knina.

Autor: tz-knin / dinaricrally

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Hrvatski festival hodanja 2021.

Read Next

23. Ribarski dani Kopačevo