Zelena oaza usred razigranog Špancirfesta poziva na „Oblizeke Varaždinske županije“

Varaždinska županija se i ove godine atraktivnim sadržajima u atriju Županijske palače uključuje u najveći hrvatski festival na otvorenom, Špancirfest. Od četvrtka, 26. kolovoza, do nedjelje, 29. kolovoza, zelena oaza pretvara se u mjesto vrhunskog gastro doživljaja „Oblizeki Varaždinske županije“.

Najljepše dvorište u Varaždinu, ono barokne palače Varaždinske županije, postat će mjesto odmora za sva osjetila, zelena oaza u centru grada, mjesto susreta s prirodom, aktivnostima na Dravi, vraćenim sjećanjima iz djetinjstva, mjesto gdje se osjeti spokoj, ljepota i snaga prirode. Tijekom festivalskih dana atrij postaje jedinstvena, atraktivno uređena, interaktivna kulisa za fotografiranje i snimanje vlastitih kreativnih razglednica te kreiranje nezaboravnih uspomena.

Kroz događanje „Oblizeki Varaždinske županije“ gosti će moći uživati u stoljetnoj tradiciji spravljanja jela od autohtonih namirnica interpretiranih kroz suvremeni gastronomski izričaj. Poslastice će spravljati nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva Varaždinske Toplice po popularnoj cijeni od 25 kuna, a uz sama jela, posjetitelji će moći uživati u Decanter vinima varaždinskog vinogorja po cijeni od 10 kuna.

Špajzkarta za: Četvrtak, 26. kolovoza

Svježi sir s Varaždinskim bučinim uljem i

košticama u košarici od prhkog tijesta

Pečena zagorska purica nadjevena sa zagorskim mlincima na pireu od buče

Štrukli od buče s makom

Špajzkarta za: Petak, 27. kolovoza

Pašteta od fazana

Svinjska pečenka, krpice s Varaždinskim zeljem

Kuruzna zljevka sa sirom i orasima

Špajzkarta za: Subota, 28. kolovoza

Svinjski file sa suhim šljivama na kukuruznom kruhu

Punjena patka s Varaždinskom heljdom

Piramida od kestena

Špajzkarta za: Nedjelja, 29. kolovoza

Domaća šunka s Ludbreškim hrenom

Pohani pileći savitak u bučinim košticama, povrće na toplički

Toplička kupališna torta

Špancireri će imati prilike uživati i u nebeskoj predstavi balona Varaždinske županije koji će u razdoblju 23. do 25. kolovoza, ukoliko će vremenski uvjeti biti povoljni, u večernjim satima biti podignut na koncertom prostoru Starog grada. Tako će posjetitelji uživo moći vidjeti kupolu balona, ujedno i reprodukciju jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike „Svečanost cvijeća“ Ivana Rabuzina.

Dvorište Varaždinske županije ovih će dana biti mjesto susreta, druženja, uživanja u prirodi i gastronomiji, no prije svega mjesto gdje je lijepo doći i ugodno se osjećati.

Autor: www.turizam-vzz.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Za UNICEF-ovu Mliječnu stazu prijavljeno 4000 sudionika dva tjedna prije starta

Read Next

Ogulin Trail – pokret u koraku trkača i bajka u ušima malih slušača