15. Slama Land Art Festival

SLAMA – Udruga za poticanje umjetničke svijesti u društvu održava svoju prvu umjetničku koloniju 2006. godine pod vodstvom magistra kiparstva, Nikole Fallera.

Poseban naglasak stavljaju na rad s djecom i mladima, koji kroz kreativne radionice i igraonice doživljavaju radost stvaranja u prirodnom materijalu – u slami.

Ove godine se održava 15. festival po redu i to na lokaciji unutar Parka prirode Kopački rit, u Kozjaku. Na prostranom baranjskom polju će se organizirati zanimljiv dvodnevni program 28. i 29. kolovoza koji kombinira umjetničko stvaralaštvo kroz slamu i glazbu pod nazivom „Drvo života“, kako bi što veći naglasak stavili na prirodu, na podizanje svijesti o njezinom očuvanju i na povezanost čovjeka s prirodom.

Izložene skulpture od slame na otvorenom će upravo te elemente prikazivati, a planirane su i interaktivne radionice, edukacije i još mnoštvo zanimljivih sadržaja tijekom dvodnevnog festivala.

Općina Bilje kao „Općina Kopačkog rita“ pozdravlja ovakva jedinstvena događanja, koja potiču očuvanje prirode i povezivanje čovjeka s okolišem.

Autor: tzo-bilje.hr

Fotografija: Alen Večanin / Slama Land Art

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

UNICEF Mliječna staza – utrka u kojoj su pobjednici uvijek djeca

Read Next

Za UNICEF-ovu Mliječnu stazu prijavljeno 4000 sudionika dva tjedna prije starta