Špancirfest se vraća u punom sjaju!

Najveći, najpopularniji i najraznovrsniji hrvatski festival se, nakon prošlogodišnjeg „virtualnog“ izdanja, u punom sjaju vraća na ulice, trgove i u parkove varaždinske povijesne jezgre.

Sve ono zbog čega je Špancirfest postao najpopularniji hrvatski festival, opet će biti tu: top koncerti, ponajbolji ulični performeri iz cijele Europe, urnebesne kazališne predstave pod zvjezdanim nebom, kreativa, umjetnost i bogata izlagačka ponuda na varaždinskim ulicama, inspirativni i zabavni sadržaji za djecu na više lokacija, Vinski grad, neodoljivi zalogaji sa svih strana svijeta i jedinstvena atmosfera koju stvaraju dobro raspoloženi ljudi koji uživaju u kraju ljeta. 

Cjelokupni program Špancirfesta

Glazbeni program

Najveću pažnju svake godine privlači koncertni program Špancirfesta. Na festivalskim pozornicama održat će se deset top koncerata nekih od najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda. Program na PAN pozornici, ispod bedema varaždinskog Starog grada, započet će  Goran Bare i Majke (20.8.) , a slijedit će ih Parni valjak (21.8.), Gibonni (26.8.), Hladno pivo (27.8.)Jonathan (28.8.) te Psihomodo pop posljednje festivalske večeri u nedjelju 29.8.

Vila Bedeković, jedna od najljepših hrvatskih koncertnih pozornica, donosi četiri koncerta za sladokusce, po dva svakog festivalskog vikenda. Prvog vikenda svirat će Varaždinski tamburaški orkestar i klapa Cambi (20.8.) te talijanski gitaristički virtuozi 40 fingers (21.8.). Drugi festivalski vikend kod „bedekovićke“ rezerviran je Urbana & 4 (28.8.) te Josipu Lisac (29.8.).

Koncerti na PAN pozornici kod Starog grada su besplatni dok će ulaznice za koncerte kod vile Bedeković koštati 80,00 kuna (bez naplate za djecu do 6 godina starosti ili osobe s invaliditetom) i mogu se kupiti putem sustava EVENTIM odnosno putem sljedećeg linka.

Kazalište pod zvijezdama

Kazališni program Špancirfesta će se i ove godine održati kod vile Bedeković, a pripremljen je odličan i raznolik program sastavljen od hit-predstava: Ja, tata! kazališta Teatroman (22.8.), Krtice (23.8.), Susjedi (24.8.) i Ja, trudnica (25.8.) Kerekesh teatra te Kako misliš mene nema? (26.8.) i Nevjerojatan događaj (27.8.) Teatra Exit.

Ulaznice za predstave koštat će 60,00 kuna, predstave nisu namijenjene djeci mlađoj od 14 godina, a za uživanje u njima, za razliku od koncerata na istoj lokaciji, neće biti primjene posebnih epidemioloških osim onih na koje smo već navikli. Ulaznice za predstave mogu se kupiti putem sustava EVENTIM odnosno putem sljedećeg linka.

Ulični teatar i cirkus

Ulični program Špancirfesta, svojevrsni simbol festivala, osmišljen je i pripremljen da bude što mobilniji pa je naglasak stavljen na urnebsene štulaške skupine s njihovim nevjerojatnim, akrobatskim i magičnim točkama, ali i hodajuće bubnjarske i glazbene skupine na čije ritmove nitko neće ostati ravnodušan. Ulice Špancirfesta pohodit će tako: Stelzen Art iz Njemačke, Teatro Pavana iz Nizozemske, Moonlight Invasions iz Italije, Martinius i Cigo One Man Band iz Hrvatske te Brincadeiraiz Španjolske. Bit će i cirkuskih akrobacija Loop Cirkusa, ali i hipnotičkog 3D mappinga skupine La Luz Visuals.

Što nas sve čeka na ulicama Špancirfesta

Kreativna Europa na kreativnom Špancirfestu

Kapucinski trg će uz raznoliki ugostiteljsko-zabavni program udomaćiti i posebnu pozornicu Špancirfesta, posvećenu i proizašlu iz EU projekta „People Power Partnership“ programa Kreativna Europa. Na njoj će iskusan tim koreografa iz PanOptikum Theatra iz njemačkog Freiburga sa 16 mladih hrvatskih i talijanskih plesača pripremiti plesnu produkciju koja će biti izvedena u petak k 27.8. dok će ostali dani vikenda na njoj biti rezervirani za razne plesne, glazbene i cabaret programe.

Dizajn i umjetnost neizostavni su dio Špancirfesta, a njima će biti posvećene  cijele ulice varaždinske jezgre. Prekrasna Uska ulica postat će Kreativnica, prepuna djela modnih i produkt dizajnera, ali i partya uz sjajne DJ-e dok će prastara Školska ulica postati Umjetnička – atelje na otvorenom na kojem će slikari, kipari i drugi likovni umjetnici stvarati, družiti se i posjetiteljima nuditi svoja djela.

Osim njih, na Špancirfestu gotovo nebrojene raznolike proizvode nude i desetine izlagača uključujući i tradicionalne zanate, ali i fine zalogaje.

Vinski grad i gastro

Mega popularni Vinski grad, ove godine će zauzeti čak dva platoa ispred samog Starog grada. Tamo će se moći uživati u raskošnoj i iznimno povoljnoj ponudi vrhunskih, mahom hrvatskih vina te probranih zalogaja. Ljepota ambijenta i opuštena atmosfera na velikom otvorenom prostoru dodatni su aduti za hedonistički užitak.

Na Špancirfestu se fini i mirisni zalogaji mogu pronaći na svakom koraku. Od izlagača koji nude tradicionalne specijalitete do ponude specijaliteta iz cijelog svijeta, na Špancirfestu gastronomskih užitaka nikada ne nedostaje.

Ima još!

U dvorištu P4 Centra za mlade i nezavisnu kulturu, mjestu koje se u Varaždinu profiliralo kao novo i uzbudljivo kulturno žarište, u sklopu Špancirfesta održat će se jednako uzbudljiv festivalski program kojeg predvode tri koncertna nastupa: u petak 27.8. svirat će Svemirko, a u subotu 28.8. dolaze Bore Balboa i Buntai. Uz koncerte, bit će tu niz drugih zanimljivih sadržaja: KVART radionice, Pasje popodne, Silent party, DJ-evi, Eurosong tribute dance show, koktel hour i već poznati P4 Spotefaj, a sve to u opuštenoj, eklektičnoj i pozitivnom energijom nabijenom okruženju lijepog P4 dvorišta na samom rubu povijesne jezgre Varaždina.

COVID info

Ulaz na koncerte na Starom gradu i Vili Bedeković biti moguć samo uz važeće COVID potvrde odnosno na koncerte će moći ući osobe koje su cijepljene, koje su preboljele covid ili imaju važeći negativan test. Na ulazima na PAN pozornicu kod Starog grada i vilu Bedeković bit će organizirani punktovi za testiranje na COVID, a test će koštati 60,00 kuna i vrijedit će 48 sati. COVID potvrda će biti potrebna i za ulazak na lokaciju P4 Centra za mlade i nezavisnu kulturu.

BESPLATNO TESTIRANJE ZA KONCERTE KOD VILE BEDEKOVIĆ

Svi posjetitelji koji imaju kupljenu ulaznicu za koncerte kod vile Bedeković, a nemaju važeću COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenoj bolesti ili važeći negativni test, moći će se zahvaljujući suradnji Turističke zajednice grada Varaždina, Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture, BESPLATNO testirati na punktu kod ulaza na pozornicu.

Testiranje za ulaz na PAN pozornicu kod Starog grada koštat će 60,00 kuna. Na temelju negativnog nalaza testa, izdat će se COVID potvrda koja vrijedi 48 sati unutar kojih će posjetitelji, bez potrebe za ponovnim testiranjem, moći posjetiti ostale sadržaje za koje je potrebna potvrda – koncerte na Starom gradu odnosno vili Bedeković te dvorištu P4 Centra za mlade i nezavisnu kulturu.

Svi ostali programi Špancirfesta održavaju se bez primjene posebnih epidemioloških pravila, tek uz mjere na koje smo svi navikli: držanje distance od najmanje 1,5 m, dezinfekcije ruku te savjeta da masku nije sramota staviti ni na otvorenom, ako je gužva.

Sve COVID informacije

Autor: spancirfest.com / tourism-varazdin.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Ljeto u Ogulinu

Read Next

UNICEF Mliječna staza – utrka u kojoj su pobjednici uvijek djeca