Trade Air povezuje najudaljenije destinacije i u špici ljetne sezone

Trade Air, privatna hrvatska aviokompanija, prometuje na domaćim linijama pod PSO programom i u špici ljetne sezone povezuje najudaljenije hrvatske destinacije na najsigurniji, najugodniji i najbrži mogući način.

I nadalje nude povoljne avio karte atraktivne turistima i poslovnim ljudima – cijene zrakoplovnih karata povoljnije su jer riječ je o linijama iz PSO (Public Service Obligation) programa putem kojeg država sufinancira avioprijevoznike na letovima unutar države.

Linija Osijek – Zagreb – Osijek prometuje šest puta tjedno, po dva leta dnevno dostupna su ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Linija Osijek – Pula – Split – Pula – Osijek prometuje dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

Linija Osijek – Rijeka – Osijek prometuje dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom.

Linija Rijeka – Split – Dubrovnik – Split – Rijeka prometuje dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom.

S obzirom na to da je jednostavnije planirati odmor za vrijeme pandemije u Hrvatskoj, zrakoplovi na domaćim linijama bilježe odličnu popunjenost pa je na velikom broju letova već sada otežano pronaći sjedalo. Trade Air ima codeshare ugovor s Croatia Airlines te se na domaće letove vežu i putnici s međunarodnih linija, potom nastavljaju svoje putovanje do krajnjeg odredišta u Hrvatskoj (i obratno), stoga osim domaćih putnika velik udio na domaćim linijama čine strani turisti.

Trade Air flota sastoji se od ukupno šest zrakoplova. Turbolet (L-410) s kojim obavljaju gore navedene PSO operacije je u najmu, dok su preostalih pet aviona veliki komercijalni zrakoplovi koji uglavnom prometuju unutar EU na ad hoc i serijama charter letova (jedan zrakoplov Fokker 100 kapaciteta 109 sjedala, tri zrakoplova Airbus 320 kapaciteta 180 sjedala, te jedan Airbus 319 kapaciteta 144 sjedala). Prijevoz putnika unutar Hrvatske obavlja se gore navedenim manjim zrakoplovom Turbolet 410, kapaciteta 18 sjedala. 

Osim letova unutar RH, Trade Air nudi i charter letove za organizirane grupe putnika za potrebe turizma, poslovnih putovanja, sajmova i slično, te također nudi svoje kapacitete kao dodatne drugim zrakoplovnim kompanijama u regiji i šire. Kompanija je do sada surađivala sa više od 50 zrakoplovnih kompanija koje su uzimale zrakoplove Trade Air-a u podnajam na području operacije Europe, Afrike, Bliskog istoka i Azije.

Trade Air zrakoplovi nude najviše higijenske standarde, svakodnevno se dezinficiraju, prilikom redovitog čišćenja putničke kabine provode se pojačane higijenske mjere, a osoblju su na raspolaganju različita dezinfekcijska sredstva. Zrakoplovi su opremljeni filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini, koji se uz konstantan protok dovodi iz atmosfere, a zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno.

Upute za putnike: 

  • Putnici na svim Trade Air letovima obvezni su nositi vlastite maske ili pokrivala za lice.
  • Maske je potrebno nositi za vrijeme cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova. 
  • Prije samog leta, putnici moraju unaprijed popuniti takozvani Formular o kretanju putnika, odnosno PLF obrazac ako putuju u međunarodnom prometu.
  • Prije dolaska u zračnu luku potrebno je izmjeriti temperaturu.
  • Putnici koji su bolesni ili imaju simptome respiratorne infekcije koji mogu ukazivati na COVID-19, mole se da ne dolaze na let, već se trebaju javiti Trade Airov kontakt-centar kako bi otkazali putovanje uz potpun povrat novaca.
  • U putničkom terminalu i prilikom ukrcaja u zrakoplov potrebno je održavati minimalnu tjelesnu udaljenost od 2 metra odnosno dvije dužine ruke.

Informacije o redu letenja i kupnja karata

Autor: www.trade-air.com

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Ljepota tradicije – 11. Sinjski sajam sela

Read Next

Eko etno Gacka Otočac