Doživite avanturu – planinarite u Kninu

Kao što je za ribolovce i lovce, Knin je raj za planinare i krotitelje voda. Osim najvišeg planinskog vrha u Hrvatskoj (Dinara-Sinjal 1831 m), tu su i brojni drugi izazovi.

Knin je okružen planinama, počevši od sjevera: Orlovicom, Vilicom, Plješevicom, Bukovcem, Badnjom, Dinarom, Kozjakom, Svilajom i Prominom.

Postoji i mali problem za sve one koji se odluče na planinarenje. A to je – da završe u bajci, u nestvarno lijepom krajoliku ispunjenom gustim šumama, velikim stijenama, planinskim pašnjacima, prirodom netaknutom od samoga stvaranja.

I ako samo malo daju mašti za volju, eto problema, bajka je tu. Možda naletite i na vilinsko kolo o kojem su pripovijedali stari ljudi.

Kada od sve te ljepote budete iscrpljeni, čeka vas ugodno uređeni planinarski dom Brezovac (1050m) u atraktivnoj bukovoj šumi, kapaciteta 36 ležajeva sa kuhinjom. Otvoren je za posjetitelje i planinare svaki vikend i po najavi Planinarskom društvu Dinara, koje organizira izlete, pohode, ture, susrete, ekspedicije, logorovanja i planinarska natjecanja. U Kninu djeluje i Planinarsko društvo Troglav koje je provelo prvu planinarsku školu.

Planinarske ture na Dinaru uz stručno vodstvo nudi i agencija Šibenik outdoor adventure.

Autor: visitknin.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Pag Summer Outdoor 2021.

Read Next

Ljepota tradicije – 11. Sinjski sajam sela