Cavtat – skriveni biser Jadrana… gdje je živjeti užitak

Sanjate li o mjestu gdje je živjeti užitak? U blizini Vašeg kućnog praga, s velikim izborom stvari koje biste mogli raditi, vidjeti, uživati u njima, iskusiti njihov čar… I sve to u jednoj od najsigurnijih europskih destinacija 2020. i 2021. godine!

Dopustite da Vam pomognemo u potrazi za tim biserom smještenim u prekrasnom dijelu Hrvatske… na samom jugu… tek nekoliko kilometara južno od Dubrovnika… u hrvatskoj “Toskani”… u Konavlima!

Taj biser je šarmantni gradić Cavtat koji u svom starom dijelu, odmah uz rivu ukrašenu brojnim palmama, krije duh minulih vrema na kojeg podsjećaju stare kamene kuće još iz doba Dubrovačke republike i male, uske ulice toliko slične onima iz stare dubrovačke jezgre.

Uživajući u izvrsnoj gastronomskoj i eno ponudi brojnih restorana i café barova na cavtatskoj rivi, istodobno ćete uživati i u prekrasnom pogledu na more, luksuzne jahte i ljude koji lijeno šetaju rivom ili jednostavno sjede na klupama I meditiraju! S laganom glazbom u pozadini…

Cavtat nije mjesto za one koji traže buku i ludi provod. To je mjesto u kojem ćete se relaksirati I napuniti baterije uživajući u pogledu, hrani i vinu! Život lagano prolazi u ovom dijelu svijeta! I zbog toga nije za čuditi se što je Cavtat u 2019. godini izabran za jednu od 10 najboljih europskih destinacija iI to od strane onih koji traže mjesto… gdje je živjeti užitak!

Okolica Cavtata idealna je i za one koji vole istraživati I biti aktivni. Tu ćete pronaći izvrsne pješačke i biciklističke staze s prekrasnim pogledima na Konavle i otvoreno more, tu možete uživati u jahanju, vožnji ATV-a, vožnji jeep-ovima kroz konavosko polje, atraktivnostima adrenalinskog parka ili podmorskog muzeja s brojnim amforama, sportovima na vodi… Ali možete i jednostavno kušati konavoska vina, maslinovo ulje, lokalne likera i ostale proizvode, ili možda posjetiti brojne povijesne lokalitete i muzeje.

Muzeji i galerije Cavtat Konavle

Muzeji i galerije Konavala

Ovo je samo djelić mogućnosti – toliko je toga za raditi, vidjeti I istražiti. Možete plivati u savršeno čistom moru, uplovljavati u prekrasne skrivene špilje, uživati u pogledu na otvoreno more ili možda više volite biti aktivniji i roniti, veslati, trčati, voziti biciklo, penjati se po stijenama… Kakav god bio Vaš odabir ova destinacija neće vas razočarati!

Konavle se često uspoređuju s Toskanom: ljubitelji prirode i gastronomije moraju ih posjetiti! Nude mirno okruženje, poglede od kojih zastaje dah i izvrsnu gastonomsku ponudu upotpunjenu izvrsnim lokalnim vinima.

Autor: visit.cavtat-konavle.com

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Klaster zdravstvenog turizma Zagorje – zdravlje na dlanu

Read Next

Posjeti Perušić – prirodnu stress free zonu