Klaster zdravstvenog turizma Zagorje – zdravlje na dlanu

Klaster zdravstvenog turizma Zagorje – zdravlje na dlanu okuplja članstvo iz redova medicinskog, turističkog i sveučilišnog sektora te pratećih usluga s ciljem stvaranja prepoznatljivog i konkurentnog zdravstveno-turističkog proizvoda.

Zagorje je jedno od onih mjesta koja vas očaraju već na prvi pogled. Dovoljno je da stanete na jedan od njegovih brežuljaka, pogledate oko sebe i vidjet ćete pitoreskne zelene brežuljke ukrašene srednjovjekovnim dvorcima, “hiže” s vinogradima i vijugave vinske puteve.

No, to je tek jedan dio onoga što Zagorje nudi, jer kad krenete pomnije istraživati shvatit ćete da ti brežuljci kriju još mnogo toga što se treba doživjeti i proživjeti i da osim bogate povijesti i prirode, zeleni zagorski “bregi” imaju moćan utjecaj na vaše zdravlje. Duhovno i tjelesno.

Zbog svoje raznovrsne i bogate ponude Hrvatsko zagorje postaje sve omiljenije odredište turista iz Hrvatske i svijeta. Osim povijesnih i prirodnih ljepota, u Zagorju se nalaze i brojni zdravstveni potencijali poput ljekovitih termalnih voda koji su pogodovali razvoju zdravstvenog turizma, jedne od najbrže rastućih gospodarskih grana u Hrvatskoj. Upravo je ta činjenica potaknula zdravstvene i turističke djelatnike na zdravu odluku o osnivanju klastera “Zagorje – Zdravlje na dlanu”, čiji je cilj zajedničkim naporima, znanjima i vještinama poboljšati ponudu i stvoriti prepoznatljiv i konkurentan zdravstveno-turističkog proizvod.

Zdravstveni turizam u Hrvatskom zagorju savršen je doživljaj profesionalne i kvalitetne zdravstvene usluge uz izvanrednu gastronomsku i turističku ponudu.

Klaster sustavno i aktivno djeluje na poticanju sinergijskih procesa, usmjerenih na unapređenje asortimana i kvalitete ukupne zdravstveno-turističke ponude Hrvatskog zagorja kao destinacije zdravlja, kroz zajednički plasman usluga na tržište zdravstvenog turizma, a radi podizanja stupnja korištenja kapaciteta i podizanja ukupnog blagostanja turističke destinacije Zagorje – bajka na dlanu kao cjeline.

Klaster trenutno okuplja 25 članova, odnosno javne i privatne ustanove iz tri različita segmenta – zdravstva, turizma te znanosti i edukacije. Među članicama su Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana, Specijalna bolnica Akromion, Klinika Magdalena, Specijalna bolnica Sv. Katarina, Poliklinika Boić i dnevna bolnica, Terme Tuhelj, Hotel Villa Magdalena, Bluesun hotel Kaj, Hotel Terme Jezerčica, Hotel Matija Gubec, Aquae Vivae, Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Ljekarna Krapinsko-zagorske županije, Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije, Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, Optana 22 d.o.o., Specijalistička ordinacija za ortodonciju Vlatka Fuchs – Crčić, Stomatološka poliklinika Zagorje Zub, Pajurin Dental, Srednja škola Bedekovčina, Srednje škola Pregrada, Srednja škola Zabok, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Autor: zagorjehealth.hr

1 Review

Zagorje
5

Josip

Iako ljudi misle da nije važna činjenica, ipak ću napisati - bravo!!! Hrvatsko znanje i znanost treba izvoziti!

Write a Review

Read Previous

Legenda o Picokima – Picokijada 2021.

Read Next

Cavtat – skriveni biser Jadrana… gdje je živjeti užitak