Ilok Delicium Mundi

Ilok – Delicium Mundi održat će se uz širom svijeta poznate kraljevske vinograde 2. i 3. srpnja 2021.

Vrijedna manifestacija od strateškog je značaja za razvoj turističke ponude grada Iloka, istovremeno Srijema i Slavonije koje pozicionira u kulturnom i ruralnom turizmu na karti kontinentalne Hrvatske te unaprjeđuje promociju hrvatske kuhinje i vina.

Ove godine u želji za novim održivim razvojem manifestacije, nakon održavanja u kontinuitetu od četiri godine, odabran je novi naziv Ilok – Delicium Mundi. Modernizirano izdanje održat će se prvi vikend mjeseca srpnja u atriju Muzeja Grada Iloka, obnovljenog Dvorca Odescalchi, s početkom u petak u 20 sati.

Iločki podrumi

Programski je do sada predstavljena vinska karta iz podunavskih regija, ove godine zbog pandemijskih mjera okupit će se vinari iz Iloka s ponudom degustacije vina. Organizira se i gastro stol s lokalnim ugostiteljima gdje posjetitelji mogu kušati poznata autohtona jela.

U kulturnom dijelu programa uz nastup glazbene zvijezde Marka Kutlića 3. srpnja, sudjeluju i mladi Iločani revitalizirajući baštinu u kostimima poznatih povijesnih osoba Iloka te čitanjem poezije na temu vina, Dunava i Iloka.

Prilikom manifestacije koja je i humanitarnog karaktera prikupljat će se simbolične donacije za pomoć obitelji Gusić iz Mošćenica pokraj Petrinje, kojima je kuća oštećena u potresu. Grad Ilok i građani pomažu obitelji Gusić nizom humanitarnih akcija od prosinca 2020. godine.

Pozvani ste na vikend u Iloku i uživanje u magičnom programu u atriju Muzeja grada Iloka.

Autor: ilok.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Podravski motivi 2021.

Read Next

Održana je 15. Regata Labinska republika za klasu krstaš OPEN