Festival bajki Ogulin 2021.

Povratak bajke u Ogulin

Raskošni Festival bajki ovogodišnje prvo izdanje otvara 11.-13. lipnja 2021.

Jedna od najvećih i najmaštovitijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj ove godine ponovno se vraća u Ogulin i to u periodu od 11. do 13.6.2021. Poznati Festival bajki u Ogulinu ove godine održat će se u dva termina (drugi vikend u lipnju i drugi vikend u rujnu), a svoja bajkovita vrata otvara sredinom lipnja.

Ogulinski festival bajke je kulturno umjetnička manifestacija koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva veliča ime najpoznatije hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, rođene Ogulinke.

Ogulinske ulice i trgovi poprimaju ruho festivalskih scena i postaju poprište interakcije izvođača i publike, kreativnog stvaralaštva i pozitivne energije. Neke od najboljih predstava hrvatske umjetničke produkcije, uličnog teatra, pripovijedanje i kreativne radionice potaknut će stvaralaštvo cijele obitelji i svih onih koji bar na tren žele živjeti bajku. Za Bajkoljupce i sve one koji žele uživo doživjeti maštu iz najpoznatijih bajki, ovo će pravi vikend za bijeg iz stvarnosti!

 Zdravko Špehar

U terminu 11.-13.6. u Ogulinu vas očekuje bogat kulturni sadržaj od predstava, radionica pa do cirkuskog showa.

Program 16. Ogulinskog festivala bajke

Putujte festivalskim programom na već poznatim scenama kroz tri uzbudljiva dana

U petak ne propustite veselo i šaroliko otvorenje uz slatke rođendanske muffine, a potom uživajte u predstavama kazališta Mala scena i Šareni svijet Zagreb. Od radionica svakako posjetite Escape the city, Izrada kraljevne krune, Vilinski kutak za izradu vilinskih vjenčića, Stakleno-drvena priča, Izrada cvijeća od najlon čarapa, Pišem svoju bajku. Tko je još bio u Ogulin – a nije Položio vozačku dozvolu za letenje na metli? Imat ćete priliku sva tri dana sudjelovati u radionici i kući ponijeti vozačku dozvolu koju možete dobiti samo u Ogulinu.

 Zdravko Špehar

Od adrenalinskih aktivnosti posjetite Veseli turnir u tenisu za djecu do 9 g (TK Frankopan), Bajka o zmajevima – radionica izrade i puštanja zmajeva (Zmajoljupci) koje ćemo izrađivati i puštati na jezeru Sabljaci.

16. Ogulinski festival bajke dobio je i novi vizualni identitet, djelo mlade ilustratorice Ane Salopek. Rađen je kao posveta 16. Ogulinskom festivalu bajke, Ivani Brlić Mažuranić i Godini čitanja, jer je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske 2021. godinu proglasilo Godinom čitanja.

Kroz tri dana od predstava možete pogledati Sunce Djever i Neva Nevičica, Kraljevna na zrnu graška (Mala Scena); Osmjeh, sreća, dječja lica i jedna priča pričalica, Hrvatska u trenutku svakom avionom, brodom, vlakom, Tko donosi najljepši dar? Jaje, zeko ili dimnjačar?, U duru i molu za vrtiće i školu / Gdje raste zdrava hrana, usred polja ili stana (Šareni svijet); Čarobnjakov šešir (Vila Magic); Kesteni papaja (Cirkultura); Priče i bajke naše (Kazališna udruga MIST); Narodne priče iz Banovine – kamišibaji predstava (Udruga Kozlići), U carstvu ispunjenih želja – plesna predstava (Plesna škola Alegria); Čarobno pismo (Teatar Barakuda 2012). Svaki dan uživajte na ulicama grada u uličnom teatru. U subotu navečer će biti popularni Bajkoviti PUB KVIZ by Silvije Pleština – treba vrebati jer će se otvoriti prijava za timove!!!

U nedjelju možete posjetiti Izložbu malih životinjica i izložba ptica, u organizaciji udruga Krstokljun i Ogulinac.

Pripovijedanje svake godine čini okosnicu Ogulinskog festivala bajke te tako i ove, pripremili smo vam Susret s Ivanom i Hansom kroz umjetničko pripovijedanje i igru (Marijana Mary Mrvoš); Div i sreća koje pripovijeda Sandra Vukoja, koja ove godine prvi puta prisustvuje na našem festivalu; tradicionalne gošće Sabina Gvozdić i Jasna Held te kao posebna poslastica ove godine koja nam stiže iz Amerike, PERRY GROUND.

Osim pripovijedanja u Đulinom vrtu u prijepodnevnim i popodnevnim satima svaki dan, ove godine imamo i novost, pripovijedanje na Kleku, u nedjelju u 12 sati poslušajte bajku Vještica u izvedbi Sabine Gvozdić. A kako bi odlazak na Klek bio potpun, tu je HPD Klek koji je organizirao vođenu turu iz Ogulina (ispred scene Regoč u 9 sati) te poziva sve zainteresirane da se pridruže njihovoj avanturi na kojoj su osigurali i slana iznenđenja. Prijevoz iz Ogulina osiguran za ograničen broj posjetitelja do Bjelskog.

Tradicionalni Karlek kreće iz Zagreba i Karlovca 12.6.2021.

Karlekom u bajku, polazak iz Zagreb GK u 9.00 sati, Karlovac 9.44 i dolazak u Ogulin je u 10.39 sati. Povratak iz Ogulina je u 16.45, dolazak u Karlovac 17.45 i Zagreb GK u 18.33 sati. Promotivna cijena je 25,00 kuna, djeca do 6 godina besplatno.

Autor: tz-grada-ogulina.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Međunarodni etno susreti Bilje 2021.

Read Next

Podravski motivi 2021.