Međunarodni etno susreti Bilje 2021.

Tradicionalni Međunarodni etno susreti Bilje održat će se 12. i 13. Lipnja 2021. godine, u organizaciji Turističke zajednice Općine Bilje – Kopački rit u parku dvorca Eugena Savojskog.
Marijo Romulić i Dražen Stojčić

Općina Bilje, u sklopu destinacije Baranje sve više privlači turiste i postaje još poželjnija destinacija sa svim svojim prirodnim ljepotama, bogatom kulturom i gastronomijom. Ovogodišnji Međunarodni etno susreti Bilje kako prolaznost vremena i nalaže – modernizirani su, programski uz tradicijsku baštinu nose polet novih generacija.

Organiziraju se mnoge zanimljive, edukativne radionice i aktivnosti za djecu; natjecanje u starim sportovima, recikliranje, izrada nakita i panonskih kućica, oslikavanje, jahanje, radionica sa slamom i dr…

Za one nešto malo starije i izbirljivije pripremit će se birana baranjska jela od ribe i divljači uz ponudu poznatih vina. Atraktivna je uvijek svima i ponuda domaćih proizvoda i suvenira.

Iznenadit će vas raznolik kulturno-zabavni program u parku dvorca. Uz preostale umjetničke izvedbe u programu nastupaju Amira Medunjanin i Antonio Vrbički, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, Darko Rundek & Ekipa.

S posebnom pažnjom u centru Bilja razgledajte izložbu fotografija “RUKE”, autora Marija Romulića i Dražena Stojčića.

Poput bogomdane prirode i naši nam običaji služe kao obiteljsko srebro – samo ih treba razumjeti i voljeti.

Međunarodni etno susreti Bilje poseban su sjaj u zelenilu Bilja. Možda i naša budućnost leži u revitalizaciji narodne baštine i starih vrijednosti koje su nam “komparativna prednost” u današnjem svijetu.

Autor: tzo-bilje.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Kup Borovik – utrka lađa Slavonije

Read Next

Festival bajki Ogulin 2021.