Outdoor ponuda u Novalji i na otoku Pagu

Zbog bogate i raznovrsne outdoor ponude, otok Pag atraktivan je posjetiteljima od ranog proljeća do početka zime. Uživajte u outdoor ponudi već u svibnju i lipnju.

Sve je veći interes posjetitelja za aktivnosti na otvorenom – okrenite se prirodi baveći se biciklizmom, trekingom, planinarenjem, penjanjem, veslanjem i sličnim aktivnostima, za koje ne samo u Novalji već i na čitavom otoku posjedujemo idealne uvjete, a koji će biti razlog vašeg dolaska na naše područje.

Projekt Pag Outdoor nastavlja se dalje; širenjem, povezivanjem i gradnjom novih biciklističkih staza u ukupnoj dužini od 190 km, planinarskih staza, penjališta, i drugom infrastrukturom potrebnom za sportove na otvorenom.

Uz naše vrijedne i stručne turističke dionike koji su se prepoznali u ovom važnom segmentu turističke ponude koji se neprestano razvija, našim posjetiteljima nudimo brojne aranžmane kroz razne aktivnosti već od mjeseca svibnja!

Iskusni i licencirani treneri vodit će vas kroz mnoge atraktivne programe:

– Hike Life onMars, gdje ćete prolaziti kroz mjesečev krajolik, uživati u čarobnom pogledu na plavetnilo Paškog zaljeva i Podvelebitskog kanala. Ova je staza nadograđena prvom morskom Via Ferratom u Hrvatskoj u duljini od 100 m.

– Vozeći se biciklom otkrijte čari Novaljskog polja i Zaglave koja se nalazi na sjeverozapadnom dijelu otoka Paga. Krajolik osvaja svojom ljepotom, raznolikošću, panoramskim vidicima i povijesnim zanimljivostima.

– Druga biciklistička ruta vodi vas prema Lunu, gdje ćete udahnuti mir u Vrtovima lunjskih maslina i uživati u njihovoj ljepoti.

– Jedna od ruta vodi vas na Sveti Vid, najviši vrh otoka Paga (349 m).

– Veslanjem na moru (kayaking) prepustiti se možete čaroliji pejzaža i pogledu na plaže čija je ljepota mnogima glavni razlog dolaska na otok Pag.

Staza povrh grada Paga oduševljava pogledom na solane, paški akvatorij, zadarski arhipelag i gorostasni Velebit te dočarava značaj otoka Paga, kako u prošlosti tako i danas. Na toj se ruti pruža pogled na impozantne vjetrenjače koje su smještene na savršenoj poziciji za proizvodnju električne energije.

– Ruta prema Kozjem brdu (visine 127 m) i Paškom trokutu započinje u Zubovićima i Vidalićima. Spoj je paškog kamenjara i pitomih dijelova, skrovitih uvala Gornjega mora i ostataka rudnika boksita.

– Vikendom se možete odlučiti za planinarenje Sjevernim Velebitom, uživajući u jedinstvenoj biološkoj raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta i prekrasnoj prirodi s veličanstvenim pogledom na Jadransko more i otoke.

– Pješačenjem Južnim Velebitom naići ćete na karakteristične kanjone okomito urezane u obroncima. Uživajte u obilju geomorfoloških pojava i oblika, raznolikom biljnom i životinjskom svijetu, atraktivnim krajolicima i netaknutoj prirodi.

Odlučiti se možete i za privatnu vožnju jahtom u društvu obitelji ili prijatelja do prekrasnih pješčanih uvala na kojima ćete uživati u prirodnim ljepotama i kristalnoj čistoći mora.

Ljepota plavetnog horizonta u potpunosti će Vas opustiti i nagraditi potpunim ljetnim užitkom.

Više o organiziranim izletima pronaći ćete putem web stranice agencije Sunturist

Raznovrsna i bogata ponuda u ovom predsezonskom razdoblju čini Pag jednom od najpoželjnijih hrvatskih destinacija za sve veći broj poklonika outdoora koji na otoku Pagu nalaze sve razine uzbuđenja – od obiteljskih druženja u prirodi do vrlo zahtjevnih adrenalinskih nadmetanja.

Autor: visitnovalja.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Sunčani Hvar – doživite proljeće na najsunčanijem otoku

Read Next

Festival lavande – Velo Grablje, Hvar