Helter Skelter MTB Maraton – ljepota utrkivanja u Rapcu

U proteklih par godina, Rabac se prometnuo u jednu od najpoznatijih i najpopularnijih MTB destinacija u Hrvatskoj. Mjesto gdje je izgrađen prvi trail centar u Hrvatskoj, mjesto gdje profesionalni biciklistički klubovi održavaju svoje treninge, gdje vodeći MTB autoriteti rade svoje kampove. Popularnosti Rabca i Labinštine zasigurno je uvelike pridonijela i najatraktivnija utrka koja će se 08.05.2021. godine održati po treći put – HELTER SKELTER MTB MARATON.

Razloga zbog čega su Helter Skelter MTB maraton i Rabac na glasu kao destinacija za vrhunski biciklistički doživljaj ima nekoliko. Prije svega, atraktivna i predivna lokacija na istočnoj obali Istre, gdje se obala strmo sunovraća u Jadransko more. Pogledi sa staze pucaju prema kvarnerskim otocima, Rijeci, Učki kao i pitomoj unutrašnjosti najvećeg hrvatskog poluotoka. Rabac nudi i kvalitetan te vrlo raznolik smještaj, a u slučaju utrke Helter Skelter na raspolaganju su izvanredni Valamarovi hoteli na samom startu utrke, po vrlo vrlo pristupačnim cijenama.

Ono što Rabac i Helter Skelter MTB maraton čini jedinstvenim su njegove staze. Gomila singletrailova, strmih uspona, dugačkih i brzih spusteva, kombinacija svih mogućih podloga, a sve začinjeno s konstantnim panoramskim pogledima. A puls u crvenom.

Ove godine utrka će biti još atraktivnija i zanimljivija jer je probijen i “popeglan” široki makadamski put koji vodi iz Rapca prema platou, gdje nam se otvaraju nebrojene mogućnosti kreacije staze.

Utrka će imati 2 staze i 4 kategorije: Muškarci, Muškarci Masters, Muškarci Grand Masters i Žene.

Posebna priča u Rapcu je utrka E-MTB-a. Odgovorno tvrdimo da je Rabac vjerojatno najbolja destinacija za E-MTB nadaleko. Stoga, ako ste ljubitelj E-MTB-a nikako, ali nikako, ne smijete propustiti Rabac.

Ljepota utrkivanja u Rapcu – Helter Skelter MTB Maraton, 08.05.2021.
Pridružite se!

Autor: www.rabac-labin.com / www.adriabike.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

VIA BRATTIA, postavljena je nova turističko – planinarska staza otoka Brača

Read Next

Dar publici – prijenos koncerta Arije iz latinske trilogije Giuseppe Verdija