Trade Air – ljetnim redom letenja povezana cijela Hrvatska

Trade Air, hrvatska privatna zrakoplovna tvrtka, objavila je ljetni red letenja. I nadalje nude povoljne linije te povezuju cijelu Hrvatsku.

Letovi su iz zračnih luka Zagreb, Osijek, Pula, Rijeka, Split i Dubrovnik. 

Cijene zrakoplovnih karata povoljnije su jer riječ je o linijama iz PSO (Public Service Obligation) programa putem kojeg država sufinancira avioprijevoznike na letovima unutar države. Kao i posljednjih godina cijene su jednako isplative. Posebno poslovnim ljudima optimalno je i ugodnije letjeti Trade Air-om od npr. Zagreba, Osijeka do Splita ili Dubrovnika nego putovati autocestom. Za napomenuti je također i povezivanje Pule/Rijeke preko Splita za Dubrovnik i obratno, koje omogućava putnicima mnogo brže povezivanje duž obale.

Trade Air flota sastoji se od ukupno pet zrakoplova. Turbolet (L-410) s kojim obavljaju PSO operacije je u najmu, dok su preostala četiri aviona u vlasništvu kompanije (jedan zrakoplov Fokker 100 i tri Airbusa 320). Prijevoz putnika najčešće se unutar Hrvatske obavlja manjim zrakoplovom Turbolet 410, kapaciteta 18 sjedala. 

Zrakoplovne karte zbog epidemiološke situacije i administrativnih razloga preventivno su u prodaji do 15. lipnja. U Trade Air-u vjeruju da će trenutne mjere epidemiologa postići rezultate i omogućiti uobičajenu ljetnu sezonu uz porast broja putnika.

Trade Air zrakoplovi nude najviše higijenske standarde, svakodnevno se dezinficiraju, prilikom redovitog čišćenja putničke kabine provode se pojačane higijenske mjere, a osoblju su na raspolaganju različita dezinfekcijska sredstva. Zrakoplovi su opremljeni filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini, koji se uz konstantan protok dovodi iz atmosfere, a zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno.

Upute za putnike: 

Putnici na svim Trade Air letovima obvezni su nositi vlastite maske ili pokrivala za lice.

Maske je potrebno nositi za vrijeme cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova. 

Prije samog leta, putnici moraju unaprijed popuniti takozvani Formular o kretanju putnika, odnosno PLF obrazac ako putuju u međunarodnom prometu.

Prije dolaska u zračnu luku potrebno je izmjeriti temperaturu.

Putnici koji su bolesni ili imaju simptome respiratorne infekcije koji mogu ukazivati na COVID-19, mole se da ne dolaze na let, već se trebaju javiti Trade Airov kontakt-centar kako bi otkazali putovanje uz potpun povrat novaca.

U putničkom terminalu i prilikom ukrcaja u zrakoplov potrebno je održavati minimalnu tjelesnu udaljenost od 2 metra odnosno dvije dužine ruke.

Informacije o redu letenja i kupnja karata

Autor: www.trade-air.com

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Dolina mamuta – Mohovo

Read Next

Iločki polumaraton 2021. – staza koja oduzima dah