Dolina Neretve

Dolina Neretve je zemlja o kojoj maštate, to je nedirnuti dio prirode, mjesto gdje ćete osjetiti zov divljine i upoznati gostoljubivog domaćina. 
Goran Šafarek

Vožnja uskim kanalima i rukavcima Neretve u tradicionalnoj neretvanskoj lađi je jedinstveni doživljaj koji Vam pruža osjećaj nirvane. U toj se lađi rađalo, vjenčavalo i umiralo. Neretvanska lađa je značila život, a danas je ponos i neizbrisivi trag tradicije koji iznova oduševljava svakog dragog posjetitelja naše doline. 

Lađom će upravljati domaćin koji će vam dočarati život u Neretvi, pokazati kako Neretvani love ribu i uzgajaju agrume kao simbole Neretve (mandarine, smokve, grožđe).

Boris Kragić

Otkriti će vam male tajne nadaleko poznatih neretvanskih delicija, nazdraviti bukarom neretvanskog vina i naravno zapjevati. U tom savršenom labirintu neretvanskih kanala okićenih prekrasnim lopočima kriju se staništa jedinstvenih primjeraka ptica zamaskirana šašom i trskom i na kraju tajna potopljenog grada, jezero Kuti.

Naposljetku se mora priznati da nijedna riječ ne može opisati ono što čovjek osjeti u ovoj avanturi koja za svakoga osigura prostor za otkrivanje još uvijek neotkrivenih ljepota.

Autor: visitdubrovnik.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Izložba “Pisanica od srca”

Read Next

Proljetni Gala koncert Opere HNK Zagreb