Virtualno stručno vodstvo – nova ponuda u Muzeju krapinskih neandertalaca

Muzej krapinskih neandertalaca su donedavno u najvećem broju posjećivala djeca odnosno učenici osnovnih škola u sklopu terenske nastave. U skladu s novim okolnostima i obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i nemogućnost organiziranja školskih izleta, Muzej krapinskih neandertalaca je na inicijativu ravnatelja Jurice Sabola u svoju ponudu uveo novitet – online stručna vodstva uživo.

Obavljene su sve pripremne radnje poput uvođenja Wi-Fi mreže u cijelom stalnom postavu i nabava kompletne opreme koja će omogućiti učenicima i nastavnicima da se na virtualni način upoznaju s krapinskim pračovjekom i razvojem života na Zemlji.
U virtualnom obilasku sa stručnim vodstvom uživo kroz Muzej krapinskih neandertalaca, koristeći Zoom aplikaciju već su sudjelovali učenici 4. razreda Osnovne škole August Cesarec iz Krapine i reakcije su bile bolje od svakog očekivanja. Učenici su pokazali velik interes, a vodstvo koje je trajalo sat vremena završilo je komentarima i davanjem odgovora na njihova brojna pitanja.

Naravno da se učenje u stvarnom muzejskom prostoru ne može uspoređivati s virtualnim doživljajem ali zadovoljstvo nastavnika i pozitivna reakcija učenika pokazale su da je online vodstvo uživo pun pogodak te da će zasigurno obogaćivati nastavu u vremenu trajanja epidemioloških mjera.


Svako online stručno vodstvo bit će prilagođeno uzrastu publike, cijena iznosi 500,00 kn, a detaljnije informacije možete dobiti i na br. tel.: 049 371 491 ili mailom na: rezervacije-mkn@mhz.hr

Autor: mkn.mhz.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Lepoglavska čipka – čudesna ljepota

Read Next

Ronilački centar “Draulik” u ACI marini Milna