Hotel Park, Split – dobrodošli u priču stoljetne otmjenosti

Hotel Park je priča koju želite doživjeti. Barem jednom u životu.

Tražeći idealno mjesto za izgradnju svoje impresivne palače, prije 1700 godina rimski ga je car Dioklecijan pronašao na obali Jadranskog mora koja je 270 dana godišnje okupana mediteranskim suncem.

Palača danas čini povijesnu jezgru grada Splita i pod zaštitom je UNESCO–a, a u stoljećima koja su uslijedila pa do današnjih dana, po carski tretman u Split nastavili su dolaziti mnogi državnici i aristokrati, ugledni gospodarstvenici i političari, elita europskog kulturnog stvaralaštva, kao i mondene glumačke i brojne sportske zvijezde.
Takvu, besprijekornu uslugu u elegantnom ambijentu sofisticirane i vrlo ugodne atmosfere, unutar kamenih zidova prekrasnog objekta već od 1921. godine na ovom dijelu Mediterana može ponuditi samo jedan prestižni hotel – Park.

Hotel Park, perjanica hotelijerstva u gradu i regiji, u potpunosti je obnovljen 2015. godine te je i ovom prilikom trasirao put novih i još viših standarda vrhunske te nadasve jedinstvene hotelske usluge. Očuvane su njegove karakteristične estetske vrijednosti istaknute profinjenošću art–deco stila u interijeru restorana, lobija, zimskog vrta kao i u 72 sobe, uz nenametljivu prisutnost suvremene tehnologije. Šarm otmjenosti hotela dodatno je naglašen kroz profesionalnu i diskretnu uslugu hotelskog osoblja.

Hotel Park jedini je hotel koji ima privilegiju nalaziti se u rezidencijalnoj četvrti Bačvice, na najpoznatijoj istoimenoj gradskoj plaži, odakle ugodnom šetnjom za desetak minuta se dolazi do vibrirajućeg centra grada.

Iz soba Hotela Park pogled seže na naše otoke od kojih je svaki jedinstveni spoj tradicije i moderne turističke ponude, a jedina nedoumica s kojom se naši gosti susreću je koji od njih posjetiti. No, i u tom slučaju možete se s povjerenjem prepustiti našoj preporuci. I o njima ćemo vam ispričati zanimljive priče.

Hotel Park od svog osnutka godine 1921. godine sinonim je vrhunske gastronomije ne samo među inozemnim gostima već pogotovo među brojnim Splićanima. Zahvaljujući klimi, Dalmacija je područje u kojem uspijevaju najslađi mirisni plodovi voća i povrća, područje je bogato aromatskim ljekovitim biljem koje ima velike zasluge i u odličnom okusu mesa, dok su dubine Jadranskog mora prepune kvalitetne ribe.

Upravo u organski uzgojenim namirnicama leži tajna vrhunskog gastronomskog doživljaja restorana Hotela Park koji njeguje autohtone vrijednosti domaće kuhinje sa suvremenim prizvukom, i uz autorski potpis Chefa kuhinje.

Pri ulasku u hotel, uz pratnju nota pianina koje dopiru iz restorana, uz topao prijem našeg osoblja i šampanjac dobrodošlice, svakog gosta obuzme osjećaj da je to trenu
tak u kojem kroči prema jednoj novoj, osobnoj priči.


Svaki tip sobe Hotela Park karakterizira profinjen osjećaj luksuza ali i prisnosti koja djeluje opuštajuće na sve članove obitelji koji u hotelu rado pro vode godišnje odmore, a s istim razlogom ga odabiru i za vikend destinaciju tijekom cijele godine. Doživljaj odmora iz snova snažan je motiv dolaska i posjetitelja čiji je boravak uvjetovan poslovnim obvezama koji u dvoetažnim „Business sobama“ imaju sve pogodnosti ureda i raskoši hotelskog smještaja. Za potpun doživljaj udobnosti, prilagodili smo sve naše sobe kao i ostale sadržaje hotela osobama s poteškoćama u kretanju,

Hotel Park je omiljeno mjesto brojnih gospodarskih i kulturnih udruga te stalna adresa Lions i Rotary klubovima.
Da mogu, raspoloživi prostori hotela za proslave i druženja – restoran i zimski vrt, terasa i naše kongresne sale, ispričali bi mnoštvo dirljivih priča no to zadovoljstvo ipak prepuštamo vama, našim dragim gostima.

Priče su to koje postaju važan dio obiteljskog naslijeđa.

Budite i vi dio naše priče koju pričamo od 1921. godine…

7 Suites & 65 Rooms
Restaurant Split – fine dining since 1921
Bar Imperial
Conference & meeting rooms – Akvarel, Floramye, Grand Park up to 450 pax
Business Corner
Glass garden
Outdoor swimming pool
Priska Spa – Di Spa
Garage & parking
Business Centre
Wi-Fi
Electric car charging station

Autor: hotelpark-split.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Svjetski kup u kuglanju – Otočac 2021.

Read Next

Vrela Cetine