Svjetski kup u kuglanju – Otočac 2021.

Kuglački klub “Velebit” Otočac suorganizator je Svjetskog kupa u kuglanju 2021. godine zajedno sa Svjetskom kuglačkom asocijacijom – WNBA-NBC. U vremenskom periodu od 05. do 09. listopada 2021. godine, Kuglana Otočac bit će domaćin najprestižnijem kuglačkom klupskom natjecanju, godišnjem natjecanju europskih klubova u kuglanju klasičnim načinom u muškoj i ženskoj konkurenciji – 15 najboljih prvaka država.

Potreba za izgradnjom kuglane u Gradu Otočcu proizašla je iz činjenice da kuglački klubovi iz Grada Otočca; KK “Gacka”, KK “Velebit” i KK “Vatrogasac” imaju dugu povijest svoga postojanja i rezultate kroz nju, a nisu imali uvjete za vježbanje i napredovanje kao ni uvjete za privlačenje i obučavanje novih članova u svoje klubove. Izgradnja kuglane započela je u listopadu 2016. godine, a završena u rujnu 2017.

Povijest kuglanja u Gradu Otočcu seže još od 1948. godine kada je osnovan KK „Gacka“, tada prvi i jedini kuglački klub u Otočcu koji spada u jedan od najstarijih kuglačkih klubova u RH koji od svog osnutka nije prekidao s radom.

Iz KK „Gacka“ zatim su 1983. godine iznjedrili KK „Vatrogasac“ koji je imao prekid klupskih aktivnosti od 1991. godine do 2011. godine kada se ponovno aktivirao, te KK „Velebit“ koji je osnovan 19976. godine i koji se zbog brojnosti svojih članova dijeli na dvije momčadi „Velebit I“ i „Velebit II“.

Rezultati s natjecanja i težnja kuglačkih klubova da opstanu i održe su, naravno uz poticanje zdravog načina života, jedan su od bitnih razloga zašto se Grad Otočac odlučio na projekt „Kuglana Otočac“.

Informacije: Gradska kuglana Otočac / Kamp hrvatske reprezentacije

Bartola Kašića 17a, 53220 Otočac, Radno vrijeme: pon-pet: 15-22h, sub-ned: po najavi

Kontakt: voditelj Damir Sladović 0998411333

E-mail: dado.otocac@gmail.com

Autor: www.tz-otocac.hr

Fotografija: Nikola Radelić

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Branko Grisogono: Za ublažavanje i prilagodbu aktualnim klimatskim promjenama Hrvatske, potrebno je prvo istraživati i obrazovati se

Read Next

Hotel Park, Split – dobrodošli u priču stoljetne otmjenosti