Hrvatska – Istinska kamping destinacija

Hrvatska je zemlja najbližeg mora Srednjoj Europi, s razvedenom obalom dugom pet tisuća kilometara i zemlja s tisuću otoka. Na Vas čeka zemlja koja geografski zadire, a klimatski objedinjuje elemente Mediterana, Srednje Europe, Panonske nizine, Podunavlja, šumovitih i brežuljkastih predjela do pravih vrhova i planinskih nizova koji se spuštaju i štite jedinstvenu i nezaboravnu Jadransku obalu.

Hrvatska je zemlja kontrasta zbog prirodnih raznolikosti, ali i po mnogim drugim elementima. Izmiješani su elementi epike i lirike, iz prošlosti, ali i današnji.

Važan segment turizma u Hrvatskoj predstavlja vrlo dobro razvijeni i široko zastupljeni kamping turizam, no i naturizam kao njegov selektivni dio. Hrvatska, po mnogima najljepši europski vrt, već je pet desetljeća atraktivno odredište za naturiste. Od prvih naturističkih prapočetaka koje su na Rabu još 1936. godine dakako, uz dozvolu gradskih otaca udarili ugledni gosti Edward VIII i njegova odabranica Wallis Simpson, od izgradnje prvih objekata pa sve do danas, bez prekida traje razvoj naturističke ponude koja stalnim i vjernim gostima svake godine pridružuje i nove pobornike. Vjerujemo da znate, Hrvatska je prva europska turistička zemlja koja je prije nekoliko desetljeća otvorila vrata naturistima!

Hrvatska je zemlja kontrasta zbog prirodnih raznolikosti, ali i po mnogim drugim elementima. Izmiješani su elementi epike i lirike, iz prošlosti, ali i današnji.

Prilagođavajući se potražnji kamping publike stvarala se kultura i profesionalnost gostoljubivih domaćina koji su organizaciono adekvatnom gradnjom specijaliziranih objekata i s pravom ponudom omogućili sve bolje i brojnije posjete, ali i stvaranja vlastitog renomea i imagea Hrvatske kao idealne kamping destinacije.

Diljem Hrvatske od Savudrije do Dubrovnika u prilagođenoj ponudi i u pravom prirodnom ambijentu proživljava se istinska uspostava ravnoteže kroz sport, zdravu prehranu, bavljenjem na odmorima i onim hobijima za koje se tijekom radne godine nema vremena.

Koriste se do maksimuma blagodati sunca, vode i zraka, živi se u prirodi i s prirodom, u čistim i zdravim, zelenim i ekološki neugroženim sredinama.

Kamping ponuda Hrvatske ovom prilkom opisana je nakon najnovijih provjera i testiranja, okuplja vjernu i brojnu međunarodnu kamping publiku, dobre i stalne posjetioce u hrvatskim kampovima, kamping početnike – podmladak, te ona mjesta i destinacije koja tradicionalno prate i njeguju ovaj vid turizma i zadovoljavaju sve zahtjevniju kamping publiku.

Autor: Jerko Sladoljev

Fotografija: Top Camping Croatia

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Virtualna izložba keramike “Blagdanski stol”

Read Next

Sportski ribolov na rijeci Lici