Muzej krapinskih neandertalaca

Nalazište Hušnjakovo se ubraja u najznačajnije paleontološke lokalitete svijeta. Od vremena velikog otkrića početkom 20. stoljeća, Hušnjakovo privlači brojne posjetitelje, osobito nakon uređenja samog Nalazišta i osnivanja Muzeja evolucije koji je 1971. godine uređen u staroj zgradi nekadašnjeg Kneippovog lječilišta.
Damir Fabijanić
Damir Fabijanić

Ideja izgradnje nove muzejske zgrade ostvarena je tek 2010. godine kada je otvoren novi Muzej krapinskih neandertalaca, danas jedan od najsuvremenijih i najposjećenijih muzeja u Hrvatskoj. Multidisciplinarnost i interaktivnost glavne su karakteristike muzejskog postava koji predstavlja vremeplov, putovanje od najstarije prošlosti Zemlje do modernog doba, s osobitim naglaskom na razvoj čovjeka i značaj otkrića krapinskog pračovjeka.

Sadržaj Muzeja podijeljen je u 18 tematskih cjelina kojima se kroz brojnu građu, vizualnu interpretaciju, multimedijalne instalacije i efekte prikazuje kompleksna priča o razvoju života na Zemlji i evoluciji čovjeka.

Za brojne posjetitelje se tijekom godine u Muzeju održavaju različita događanja i programi poput povremenih izložbi, prezentacija i koncerata. Za najbrojniju muzejsku publiku koju čine djeca, organiziraju se edukativne radionice i igraonice koje omogućavaju učenje o muzejskim temama kroz vlastito iskustvo i doživljaj, samostalno istraživanje i kreativno izražavanje.

Damir Fabijanić
Damir Fabijanić
Uz brojne nagrade i priznanja, Muzeju krapinskih neandertalaca i Nalazištu Hušnjakovu dodijeljena je i Oznaka europske baštine koja to potvrđuje svjetsku važnost i iznimnu vrijednost ovog lokaliteta.

Autor: www.mkn.mhz.hr

1 Review

Peter Worthen
1

Bulk Mail Service

Hello, We are a bulk email service. We have very large email lists and can filter it out to your specific industry that you require. Here are our rates for sending: 100k Emails - $100 250k Emails - $200 500k Emails - $350 1mil Emails - $500 Come chat to us here: https://tawk.to/chat/62d1331b7b967b117999a948/1g80iva0c *Using our email list will affect the price.

Write a Review

Read Previous

Bajkoviti Advent i zimski praznici u Ogulinu

Read Next

Crkvica sv. Martina kod Milne