BigEste – unikatni pjenušac iz Srijema među najboljima na svijetu

Kušaonica pjenušaca “Izvori života”, OPG Domagoj Zelenika u Iloku uz ruralni turizam razvijan u posebnoj atmosferi Ribarske kuće koju pruža blizina obale Dunava, specijalizirana je za kušanje pjenušaca u njegovanom ruralnom okruženju. Globalno je prepoznatljiva po vrhunskim pjenušcima inspiriranima i brendiranima kroz kulturnu baštinu.

Vlasnik Domagoj Zelenika i obitelj, uz pjenušce, vino i druge proizvode koje nude, ponosni su na izvor pitke, zdrave vode u neposrednoj blizini OPG-a. Zbog kvalitete koju nude, česti su dobitnici nagrada.

Ove jeseni u Londonu, na prestižnom svjetskom ocjenjivanju vina i pjenušaca – Decanter World Wine Awards, pjenušac Bigeste premium iz 2015. godine osvojio je broncu.Pjenušac je proizveden klasičnom champagne metodom od najboljih sorti grožđa, među kojima prednjači chardonnay, bez mehaničkog tiještenja i dozrijevajući dvije godine na talogu u bocama. Proizveden je na najstarijem tlu na svijetu – starijem od 2 milijuna godina u Iloku.BigEste, kao peti unikatni pjenušac te jedinstvene serije, nakon pjenušca s likerom od borovih iglica “Carmen Sylva”, koji je nastao u suradnji s Gradom Opatijom i nagrađen je prestižnom nagradom Decanter 2010. u Londonu, pjenušca s nazivom “U sridu”, kreiranog u čast 300. obljetnice Sinjske alke, koji je također nagrađen Decanter nagradom u Londonu 2015., potom splitskog pjenušca “Aureus” i Hrvatskog kraljevskog pjenušca s tučenim 24 karatnim zlatom, koji je izazvao nezapamćen interes u Dubaiju te kojeg su kušali i Rolling Stonesi, svoj „baštinski“ pjenušac u iločkim podrumima OPG-a Zelenika dobio je i Grad Ljubuški iz BiH.

Novi hrvatski pjenušac pozornost plijeni i vrhunskim dizajnom. Kreativni studio Visign iz Zagreba osmislio je etiketu i pakiranje koje na atraktivan način simboliziraju bogatu antičku baštinu na hercegovačkim i dalmatinskim prostorima te identitet ljubuškog i iločkog kraja. Stoga ovaj pjenušac sjajno povezuje bogatu baštinu i tradiciju uživanja u životu rimskih legionara i patricija, te ekološki uzgoj vinove loze, bogatu vinsku tradiciju Iloka.
Obitelj Zelenika proizvela je i najmanji pjenušac na svijetu “Prizemljeno sunce”, limitiranu seriju u suradnji sa slavnim hrvatskim umjetnikom – Ivanom Kožarićem. 

Priznanja struke poput Decantera najbolja su preporuka za posjetiti Ilok i Srijem. Kušajte, poklonite i uživajte – “Luksuz koji si možete priuštiti”.

Kontakt: opg.izvorizivota@gmail.com / www.opg-zelenika.hr

Autor: www.ilok.hr / Izvori Života

3 Reviews

5

Sandra

Jednostavni ljudi rade najbolja vina!

Ivana
5

Gđa

Bravo za Ilok!

1

Kresimir

Bravo čestitam! Super vijest!

Write a Review

Read Previous

Ludbreg – jedno od najstarijih naselja u Hrvatskoj

Read Next

Arancini – slatka delicija iz Dubrovačko neretvanske županije