TZ Bilje – Kopački rit, novi naziv – novi izazovi

Nakon nekoliko mjeseci strpljenja i dobre volje, napokon je promijenjen naziv turističke zajednice pa sada službeno glasi „Turistička zajednica Općine Bilje – Kopački rit.“

Zašto je dodan KOPAČKI RIT u naziv? Zato što je Park prirode Kopački rit glavni magnet privlačenja turista u naš kraj, a nalazi se najvećim dijelom upravo u našoj destinaciji, u Općini Bilje. Uz bogatu kulturu i gastronomiju, turisti odabiru Baranju i zbog prirodnih ljepota. Cikloturizam, promatranje ptica, promatranje i slušanje rike jelena, foto safari, plovidbe brodovima, čamcima i kanuima su aktivnosti koji su traženi na domaćem i svjetskom tržištu.

Važno je napomenuti i da smo destinacija koja ne razvija masovni turizam nego upravo suprotno.

Turistima se ovdje pristupa individualno i posvećuje se posebna pažnja u sigurnom okruženju, što je posebno važno u ovim vremenima.

Fotografija: Marin&Domagoj Topić
Fotografija: Goran Šafarek

Želimo bolje pozicionirati Općinu Bilje i učiniti ju prepoznatljivom na nacionalnoj razini i izvan granica RH, a upravo dodavanjem naziva Kopački rit, turistu se pruža motiv dolaska i daje jasniju informaciju o geografskom položaju destinacije. Ovo je samo još jedan korak ka brendiranju i profiliranju destinacije, a u pripremi su još i mnoge druge aktivnosti koje će u konačnici podići kvalitetu turističkog proizvoda u Općini Bilje i cijele Baranje.

Fotografija: Marin&Domagoj Topić

U praksi postoji nekoliko sličnih primjera u drugim županijama poput Turističke zajednice Grada Daruvara – Papuk, Trakošćan Turistička zajednica Općine Bednja, Turistička zajednica Općine Murter – Kornati ili Turistička zajednica Općine Starigrad – Paklenica, a u Osječko-baranjskoj županiji smo mi prvi prepoznali važnost pozicioniranja destinacije.

Autor: tzo-bilje.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Lječilišna medicina i balneologija

Read Next

Stonske zidine – najduži fortifikacijski sustav u Europi