Linden Tree Retreat & Ranch – jedinstveno odredište u srcu Velebita

Linden Tree Retreat & Ranch smješten je u dolini u samom srcu Velebita, unutar Parka prirode Velebit, prirodnog rezervata pod zaštitom UNESCO-a.


Od svog osnutka, Linden Tree Retreat & Ranch je prepoznat u svijetu po svojoj bogatoj povijesti, rustikalnoj eleganciji, prekrasnoj prirodi i izvanrednoj usluzi. Sastavljen od hektara i hektara netaknute divljine s livadama, planinskim vrhuncima i vijugavim potocima, naš ranč je bio kulisa nebrojenim obiteljskim odmorima, mnogim grupnim i korporativnim izletima, nekolicini vjenčanja na otvorenom i velikom broju raznih filmskih i fotografskih projekata.


Naš koncept all-inclusive-a učinit će vaš posjet Linden Tree Retreat & Ranchu nezaboravnim po sadržajima i pustolovinama, a ne po logističkim izazovima.

Kao jedini europski DK Eyewitness Travel Luxury Ranch naš ranč se uistinu izdvaja od drugih luksuznih odmorišta. Ideja vodilja gostinjskog ranča je da ste vi gost koji posjećuje svoj drugi dom, i sudjeluje u njegovim pustolovinama i tradicijama kao da ranč pripada vama.

Nudimo gurmanske obroke, bogat program aktivnosti na otvorenom, iskusno osoblje i stručne vodiče, te prvoklasnu opremu, sa željom da planina postane vaše igralište tijekom cijelog trajanja vašeg boravka kod nas.


Svako jutro kada prvi tračak dima pobjegne kroz dimnjak, u našem restoranu dočekat će vas očaravajuća aroma i miris svježe, mljevene, orijentalne kave. Unutarnji “country” šarm restorana spaja se s eko-elegancijom, gdje se lokalno izrađeni drveni stolovi i ručno tesane grede savršeno stapaju s ambijentom. Vjerujemo da je vaš boravak na našem ranču više od odmora, zbog čega nam je cilj pružiti vam kulinarski užitak najviše razine.
Naša hrana poznata je pod imenom “hrana za dušu” te se često spominje kao hrana koja je “pripremljena s ljubavlju”.

Najbolje se može opisati kao hrvatski mozaik svjetskih okusa – uzbudljiva fuzija mediteranskih jela s međunarodnim štihom. Svi specijaliteti i hrana koju poslužujemo su svježe pripremljeni istog dana u našoj otvorenoj “country” kuhinji, uz korištenje najboljih sastojaka.

Ponuda hrane uzgojene na ranču ili koja je rasla na susjednim livadama i u šumama osnova je svakog Linden jelovnika. S poštovanjem prema održivoj proizvodnji, posebnu pažnju posvećujemo prikupljanju i pripremi ovih namirnica.

Privatna večera u nekoj od naših smještajnih jedinica, ili romantična večera pod vedrim nebom na livadi ili na privatnom balkonu, posebno je iskustvo za ljubavne parove na romantičnom odmoru, proslavi godišnjice ili na medenom mjesecu.

Jeste li ikada čuli za vitamin P? Ne može se sintetizirati u laboratorijima, ali je važan kako bismo vodili ispunjen i uravnotežen život. Vitamin P se odnosi na prirodu! Priroda pomaže podići naš imunološki sustav, smanjuje stres i krvni tlak, pospješuje koncentraciju i raspoloženje, ubrzava oporavak, te pozitivno utječe na uravnoteženo spavanje.


Po svojoj definiciji, wellness je postignuta ravnoteža uma, duha i tijela koja rezultira cjelokupnim blagostanjem. Šumska terapija (udisanje eteričnih šumskih mirisa), aktivna i pasivna meditacija u šumi – posebice u stogodišnjim šumama, odluka da isključite tehnološke aparate, spavanje u prirodi (poput spavanja u našim tipijima ili šatorima uz rijeku), briga o vašem tijelu unosom hrane pripremljene od namirnica iz prirodnog i organskog uzgoja, masaža tijela, pozitivno stanje uma, uranjanje u duboku i iskonsku divljinu, djetinja igra kada ništa ne moramo činiti osim prepustiti se ljepotama života, sve su to recepti za kvalitetan wellness.


Sve to na Linden ranču dolazi prirodnim putem. Naš ranč je zamišljen kao fizičko i duhovno svetište gdje ćete se susresti sa yogom, wellness aktivnostima i okrepljujućim tretmanima za duh i tijelo. Jedinstveni spoj vanjskih prostora za aktivnosti, dvorane za yogu, naša vruća kupelj napravljena od sibirskog cedra, grijani bazen za plivanje i spokojan dnevni boravak na otvorenom potiču ozdravljenje i procese iscjeljivanja unutar vašeg tijela.


Linden Tree Retreat & Ranch ije prelijepo, dražesno i jedinstveno odredište u srcu planine Velebit u Hrvatskoj. Ako volite prirodu i želite pobjeći od užurbanog gradskog života ili komercijalnog turizma, ovo je pravo mjesto za vas.

Naša adresa je: Linden Tree Retreat & Ranch Velika Plana, Hrvatska
T: +385 99 208 2222

Autor: www.lindenretreat.com

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

50. Varaždinske barokne večeri

Read Next

Magično jesensko ruho Cetinske krajine