Kuće za odmor s pričom

“Kuće za odmor s pričom” – jedan od najuspješnijih projekata s ciljem podizanja kvalitete i valorizacije ruralnih područja Varaždinske županije

Posljednjih godina sjever Hrvatske postaje sve zanimljiviji turistima željnim otkrivanja prirode, običaja i ljudi, uživanja u izvornim jelima, mirisima, užitka u vremenu i miru i neposrednom kontaktu s domaćinima.

U želji da zahtjevnom tržištu ponudi što kvalitetniji i drugačiji doživljaj, Turistička zajednica Varaždinske županije razvija projekt “Kuće za odmor s pričom” koji se pokazao kao jedan od najuspješnijih projekata s ciljem podizanja kvalitete i valorizacije ruralnih područja.

Kao što je naš kraj različit, tako su i različite „priče“ ispričane kroz arhitekturu, predmete, doživljaj i ugođaj svake „Kuće za odmor s pričom“. Smještene u idiličnom varaždinskom kraju, kuće za odmor pružaju mogućnost kvalitetnog odmora. Uz mnogobrojne zabavne sadržaje, mnoge od njih opremljene su jacuzzijima, saunama i vanjskim bazenima što predstavlja savršen izbor za sve one koji odmor žele provesti okruženi jedino prirodom.

Broj nositelja oznake kvalitete „Kuće za odmor s pričom“ popeo na 46 s ukupno 223 kreveta

Nakon pokretanja službene Internet stranice pod nazivom MyVarazdinHoliday (myvarazdinholiday.com) koja na jednom mjestu predstavlja sve nositelje standarda, izdavanja trojezičnog kataloga te promotivnih kampanja, prvenstveno na njemačkom tržištu, „Kuće za odmor s pričom“ već su postale prepoznatljiv brend i sinonim za kvalitetu privatnog smještaja u Varaždinskoj županiji. Nakon terenskog obilaska te provedbe postupka ocjenjivanja po nekoliko kriterija, postojećim nositeljima standarda, u sklopu 3. certifikacijskog kruga krajem kolovoza ove godine pridružilo se novih 12 kuća za odmor. Time se broj nositelja oznake kvalitete „Kuće za odmor s pričom“ popeo na 46 s ukupno 223 kreveta.

Tijekom pandemije rezultati iznad očekivanja – održivost turizma

Da je ovaj projekt pravi primjer razvoja kvalitetnog, odgovornog i održivog turizma koji je pokazao otpornost na kriznu situaciju uzrokovanu pandemijom korona virusa govore i brojčani podaci. Tako su 34 objekta nositelja standarda „Kuće za odmor s pričom“ do kraja kolovoza ostvarili više od 90% lanjskih noćenja promatrano u istom razdoblju, a više od 70% noćenja ostvarili su strani gosti.

Razlog tome jest činjenica da uz sve blagodati suvremene tehnologije, „Kuće za odmor s pričom“ mogu zadovoljiti potrebu za izoliranim smještajem, privatnošću, mirom i komforom, što se pokazalo osobito poželjnim u vrijeme pandemije.


Razvoj lokalne zajednice

Kroz povezivanje s poljoprivrednim proizvođačima varaždinskog kraja, projektom se potiče i razvoj cijele lokalne zajednice. Tako je TZ Varaždinske županije pripremila Varaždinsku kištricu koju dobiva svaka Kuća za odmor. Kištrica uključuje bučino ulje, med, namaz od koštica, lavandu, medenjake i pekmeze u više primjeraka kako bi svaku grupu gostiju dočekala ovakva kombinacija proizvoda lokalnih OPG-ova i brošura, a sve u cilju prezentacije autohtonih proizvoda Varaždinske županije.

Autor: www.turizam-vzz.hr

2 Reviews

Robić
5

Mina

To je smještaj! Interijer potkrovlja od tamnog drveta i kontrast bijele krevetninu naprosto plijeni pogled.

Dentist
5

Gabrijel

Lijepo, neke su fotografije stvarno prekrasne. I tekst je dobar. Informativan a svjež i zanimljiv. Turistički najizazovnija godina pokazala se kod nekih najuspješnijom!

Write a Review

Read Previous

Kuća Velebita

Read Next

Rika jelena – ljubavni zov