Neodoljiv šarm tradicije – Hotel Korčula de la Ville

Hotel Korčula de la Ville, smješten na obali u srcu povijesne jezgre grada Korčule, nedaleko od gradske luke, hotel je stare škole hotelijerstva koji već više od jednog stoljeća oduševljava putnike, goste i turiste svojim neodoljivim, elegantnim šarmom.

Hotel de la Ville, kako je nazvan 1912., bio je prvi gradski hotel. Skladno uklopljen u čipkastu kamenu gradnju, označio je trenutak vremena svojim sjajem belle epoque.

Spomenik je korčulanske turističke tradicije i još uvijek je moguće osjetiti taj laskavi starinski šarm kad zakoračite u diskretnu hladovinu prostrane i romantične hotelske terase. Jedinstven pogled na Pelješki kanal koji danju zadivljuje živahnošću jedriličara, jahtaša i surfera, pruža nevjerojatan pogled na spektakularni zalazak sunca u večernjim satima.

Ne iznenađuje da su ga tijekom cijelog stoljeća postojanja posjetile mnoge poznate, javne osobe, poput kralja Edwarda VIII, Wallis Simpson, engleske spisateljice Rebecce West, Jackie Kennedy, Sofia Loren, Henry Moore i drugi.

Hotel Korčula de la Ville danas započinje novo putovanje, a za novi izgled nakon cjelovite obnove hotela 2015. godine, zaslužan je jedan od najpoznatijih hrvatskih arhitekata – Duje Kaliterna. Kaliterna je poznat po majstorskim restauracijama mnogih luksuznih hotela i vila diljem jadranske obale.

Na jednoj od najljepših terasa otoka, koja je kroz dugu povijest okupljala birana društva u raznolikim prigodama, i pri tome uvijek pružala utočište i smiraj, hladovinu i osvježenje, prostor za uživanje u velikom društvu ili kutak za osamljivanje; i danas gosti mogu osjetiti čarobnu raskoš njezine postojanosti.

U atmosferi G&T Club Lounge – koji zauzima veći dio terase, u vrućim ljetnim danima i večerima gosti mogu uživati u nekoliko desetaka vrsta G&T, koji se izvrsno sljubljuje sa malim zalogajima vrhunske interpretacije mediteranskog podneblja. A na drugoj strani, za one koji su skloniji polaganom, ritualnom uživanju za stolom – čeka Brasserie, novootvoreni restoran Hotela Korčula de la Ville, koji će vas uvesti u disheve autohtonih interpretacija otoka i mora.

Ono neodoljivo što ovaj hotel pruža, jest trenutak kada zakoračite u interijer hotelske recepcije; koji kroz smirenu i gostoljubivu bjelinu poziva na pustolovinu boravka i nebrojene mogućnosti niza sretnih događaja koji vas čekaju kada odškrinete vrata njegovih odaja i ugledate smirujuću atmosferu elegancije njegovih dvorana.

Ti su prostori inspirirali mnoge mlade parove za proslave njihovih vjenčanja. A, šarm kojim odišu sobe ovog vremešnog zavodnika starog kova – podsjeća pomalo na pustolovinu ravnu zapletima omiljenih novela.

Nebrojeno mnogo je novih priča koje se stvaraju dolaskom svakog novog gosta. Međutim, ono najvažnije jest – da se ta iskustva pretvore u najljepše uspomene.

Autor: korcula-hotels.com

1 Review

5

Ivo

Ambijent je odličan

Write a Review

Read Previous

Blagdan Velike Gospe

Read Next

Svetište boga Mitre – ostatak antičkog svetišta