Plaže Novalje

Malo je mjesta na Jadranu koja se kao Novalja mogu pohvaliti prekrasnim prirodnim plažama u svojoj najbližoj okolici. Krenuli iz Novalje na sjever ili jug, na istok ili zapad, doći ćete na jednu od tih jedinstveno lijepih plaža koje će vam pružiti potpuni užitak, sigurnost i odmor. Plaže su vrlo prostrane, pješčane i šljunčane, s čistim morem te odličnim pristupom i ulazom u more pa su stoga osobito pogodne za obitelji s djecom. Udaljene su od Novalje od 1 do 13 km tvoreći svojevrsni prsten. Do svih se plaža može doći automobilom i sve imaju uređena parkirališta.

Plaža CASKA

Na mjestu nekadašnjeg Rimskog Carstva koji je prema legendi potonuo uslijed potresa u IV.stoljeću nalazi se plaža Caska. Obiteljska plaža sa pješčanim pristupom moru, ugostiteljskim objektima i besplatnim parkingom idealna je za obitelji sa djecom.

Jeste li znali?

  • Da se na njezinom dnu nalazi potonuli rimski grad Cissa ?
  • A jedina očuvana kamena tunera (promatračnica tuna) nalazi u uvali Caska?
default
default

Plaža ZRĆE

Najljepša i najatraktivnija novaljska plaža i ove godine omiljeno je okupljalište turista u Novalji! Svojim izuzetnim prirodnim karakteristikama, plavo – tirkiznom moru, brojnim ugostiteljskim sadržajima, šljunčanim prilazom, plaža Zrće i dalje nosi primat najuređenije novaljske plaže! Ležaljke, bijeli baldahini, uređena šetnica, tuševi, pedaline, tube, jet ski vožnja turistička je ponuda prilagođena svim profilima i uzrastima gostiju a njezina impozantna veličina (450m x 80m) garantira vam mjesto i sigurnost na ljetovanju u Novalji! Ponesite najljepšu ovogodišnju turističku razglednicu i svakako ne propustite plažu Zrće!

Jeste li znali?

  • Da je prvi beach bar Kalypso otvoren 1987.godine i začetnik clubbing scene na plaži Zrće?
  • Da su klubovi na Zrću prema izboru britanskog časopisa DJ Mag među 100 najboljih na svijetu?

Plaža Lokunje

Novaljska gradska plaža, smještena uz južni rub novaljske uvale. Šljunčana je, plitka i topla, sa zelenim pojasom koji je čini ugodnom za odmor i osvježenje u vrućim ljetnim danima. Blizina hotelskih kompleksa, čistoća plaže, toplo more, sadržaji poput ugostiteljskih objekata, odbojkaških terena i blizina centra Novalje njezine su komparativne prednosti.

Jeste li znali?

  • Plaža Lokunje bila je omiljena plaža Novaljcima
  • Prvi hotel u Novalji izgrađen 60-tih godina bio je hotel „Liburnija“ i nalazi se na području Lokunja
default

Plaža PLANJKA (Stara Novalja)

Plaža smještena u krilu Stare Novalje, prekrivena je finim pijeskom, topla, plitka i odlično uređena. Obiteljska plaža idealna je za obitelji sa djecom i za opuštanje na ljetnim vrućinama. Ugostiteljski sadržaji, restorani, beach barovi, pedaline, jet ski, ljuljačke, dječje kućice na plaži Planjka sve je podređeno obiteljima sa djecom.

Jeste li znali?

  • Da zbog odlične uređenosti i uvjeta plaža Planjka nosi plavu zastavu od 2004.godine?
  • Da je 2 puta osvajala nagradu „Turistički cvijet“ za najljepšu i najuređeniju plažu na Jadranu?

Plaža PLAT (naselje Zubovići)

Ta predivna duga i pješčana plaža dugačka 150 m nalazi se 1 km južno od naselja Zubovići. Od sadržaja na plaži nalaze se ležaljke i suncobrani, ugostiteljski objekt, pedaline, kajaci te najčešće je posjećuju individualci i obitelji sa djecom. Zbog svoje iznimne ljepote i mjesečevog krajolika plaža Plat nerijetko je filmska scenografija inozemnih produkcija.

Jeste li znali?

  • Da je jedan dio plaže predviđen za kućne ljubimce?
  • Posljednji film (2018.god.) sniman na plaži Plat je talijanska drama poznatog oskarovca Gabriele Salvatoresa?

Plaža Beriknica/Beritnica (naselje Metajna)

Prekrasna Beriknica šljunčana je plaža udaljena nedaleko od plaže Ručice, južno od naselja Metajne. Plaža je bez prirodnog hlada i ugostiteljskih objekata a prepoznatljiva je po tri  stijene posložene u plićaku. Do plaže je moguće jedino morskim putem ili 20 minutnim pješačenjem kroz neodoljive mjesečeve  vizure Kanjona. Nerijetko proglašavana među najljepšim plažama Hrvatske ova tiha uvala idealna je za obnavljanje životne energije.

Jeste li znali?

Da je plaža Beriknica dio staze naše najpoznatije trail utrke „Life on Mars“ i da je zbog svoje iznimne ljepote odabrana za snimanje modnih svjetskih editorijala poput Vogue Latin America i Harper’s Bazzar, snimanja glazbenih videospotova, reklama sportske opreme i filmova inozemne produkcije?

Autor: https://visitnovalja.hr/

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Uvala Zavratnica

Read Next

Počele alkarske prove