Kraljevski grad Knin

Postoje mjesta čija nesvakidašnja ljepota u trenu zarobi srca posjetitelja, a jedan od takvih gradova je i grad Knin. Naime, još u 19. stoljeću putopisci su opisivali Knin „čarobnim gradom” koji ima takvu ljepotu koja se ne može opisati. I nisu pogriješili. Jer kako drugačije doživjeti grad koji je okružen s devet visokih i moćnih planina i prekrasnim jezerima koja su zbog svojih čudesnih boja nazvana Šarenima, grad kroz koji protječe sedam bistrih i bogatih rijeka, među kojima i jedna od najljepših rijeka u Europi – Krka. Grad poviše kojega se uzdiže mistična planina Dinara s najvišim hrvatskim vrhom iz koje se rađa nestvarno lijep slap Krčić.

Grad koji ima jednu od najljepših i najvećih srednjovjekovnih tvrđava u Europi u kojoj su svoju prijestolnicu prije tisuću godina imala četiri hrvatska kralja. Tvrđavu u kojoj ćete i danas sresti kralja i kraljicu, kraljevne i prinčeve i hrabre vitezove i koja će vam ispričati neispričane priče iz svoje prebogate povijesti.

Druženje s drevnim građevinama, velebnim sakralnim objektima, rijekama, planinama, jezerima, šumama, slapovima, jahanje konja, biciklizam, kanuing, planinarenje, lov, ribolov, uživanje u domaćim delicijama, sve to možete doživjeti u ovom posebnom gradu koji čeka da se zaljubite u njega. Grad čije su stanovnike strani antropolozi proučavali zbog posebnosti, hrabrosti, dobrote i neuobičajene gostoljubivosti koja će svakom posjetitelju učiniti boravak u Kninu još ljepšim sa željom da se opet vrati i uživa u svemu navedenom.

Autor: www.tz-knin.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Dani malostonskih kamenica

Read Next

AQUATIKA – slatkovodni akvarij Karlovac