Dani malostonskih kamenica

Dan malostonskih kamenica, te poznate delicije, ali i priznatog morskog afrodizijaka tradicionalno se obilježava uoči blagdana sv. Josipa u Stonu i Malom Stonu. Prava Festa od ića i pića organizira se u Malom Stonu kada već od jutra započinje degustacija tog posebnog morskog specijaliteta. Svi koji se tada nađu na malostonskoj Rivi uz odlične kamenice na maunama moći će uživati i u raznim vrstama vina peljeških vinara, koja će se prodavati po promotivnim cijenama.

Ljubitelji kamenica kažu da je ona najukusnija kada je svježe izvađena iz mora,dakle sirova i pokapana s nekoliko kapi limunovog soka. Baš takve ih možete kušati na tradicionalnoj festi posvećenoj kraljici svih školjki – kamenici.

Osim u toj deliciji i vinima, posjetitelji mogu uživati u autohtonim slasticama koje se prodaju u humanitarne svrhe. No, kako ne bi sve ostalo na gastronomskom i enološkim užicima u kojima će uživati ne samo stanovnici Stona i Maloga Stona već i turisti koji u razdoblju predsezone posjećuju taj naš poluotok, nastupit će folklorni ansambli, primjerice KUD Ponikovske poskočice i Glazba Ston.

Autor: http://www.ston.hr/

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Otkrijte mistični svijet Vučedola

Read Next

Kraljevski grad Knin